Leren zeilen / zeilles

Go where ever the wind takes you..

Zeilen is een duurzame en sportieve bezigheid waarbij je alle stress en hectiek van de dag kunt laten waaien en je je in een andere wereld waant. Je voelt je vrij en ontspannen op het water, je gaat de strijd aan met de elementen en zo kom je weer in je element.

Zeilen kun je leren op elke leeftijd. Wij hebben goede contacten met zeer ervaren en enthousiaste zeilfanaten die niets liever willen dan hun passie voor en kennis van het zeilen te delen met jong en oud!

Ga direct naar: Zeilweken in de zomervakantie | Zeilles voor volwassenen


De Zomervakantie Zeilweken in Optimisten of Open BIC zeilboten

Van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur – met op het programma zeiltheorie, zeilles in optimisten, open bics of in zestienkwadraat zeilboten, en spannende spelletjes. Tijdens deze weken gaat het om ca. 65% zeilen en 35% fun, met gedreven instructeurs en veiligheid voor alles, maar ook met gezonde en lekkere lunches, fruit, snacks en drankjes.

Elke eerste maandagochtend is er een gezamenlijke ontvangst voor alle (groot)ouders, koffie en thee staat klaar en na het voorstelrondje gaan we aan de slag, richting optimistenhonk voor uitleg, aantrekken van zwemvesten en op naar de optimisten steiger. En elke vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur hebben we het “afzeilen”.

Voor het afzeilen worden alle ouders, opa’s, oma’s, broers en zusjes uitgenodigd om mee te varen aan boord van onze sloepen of vlotten. Je zult versteld staan wat ze in 5 dagen allemaal geleerd hebben, hoeveel plezier ze met elkaar hebben en hoeveel zeilvrienden ze hebben gemaakt. Rond 17.00 uur is er dan de “diploma uitreiking” en om gezellig met elkaar de week af te sluiten hebben we dan rond 18.00 uur de Optimisten BBQ. (prijs €10,00 per kind en €19,50 per volwassene is incl. drankjes (Hollands ass. bier, wijn, fris) van 18.00 tot 19.30 u.)


Zeilweken voor les in zowel optimisten als in Open BIC zeilboten

Je moet het zo zien dat kinderen leren zeilen in Optimisten. Ze kunnen zeker drie jaar op zeilkamp in een optimist voordat ze alle fijne knoopjes onder de knie hebben. Vuistregel is dan dat ze een overstap kunnen maken naar de Open BIC of zestienkwadraat zeilboot, maar dan moeten ze echt zelfstandig kunnen zeilen in een optimist en sterk genoeg zijn! Tevens zijn er minimaal twee “16m2 kinderen” nodig om de zeillessen in de zestienkwadraat te kunnen geven. Je kind moet wel echt toe zijn aan de overstap van optimist naar Open BIC of zestienkwadraat.


Kledingadvies, leeftijd en zwemdiploma

Je kids zijn minimaal 7 jaar en hebben zwemdiploma B. Het zou mooi zijn als je zelf een wetsuit (shorty) of zeilpak hebt (aanschaft) en waterschoenen (want slippers zijn uit veiligheidsoogpunt niet toegestaan!) Tijdens de cursus moeten de kinderen verplicht op de haven, aan de wal en in de boot hun (eigen) schoenen dragen en een zwemvest dragen. De zwemvesten krijgen ze van Ottenhome in bruikleen.

De prijs van deze Zomervakantie Zeilweken is €395,00 per kind! Dit is inclusief alle (gezonde) lunches, snacks, drankjes, professionele begeleiding, gebruik van de zeilboot en het zwemvest. Een 2e of 3e kind uit jullie gezin krijgt 10% korting!

Deze zomer hebben we de volgende 3 zeilweken:

  • Zeilweek 1 (28) van ma. 11 t/m vr. 15 juli 2022 (alleen nog plek voor OPEN BIC zeilers)
  • Zeilweek 2 (29) van ma. 18 t/m vr. 22 juli 2022 (alleen nog plek voor OPEN BIC zeilers)
  • Zeilweek 3 (33) van ma. 15 t/m vr. 19 augustus 2022 (alleen nog plek voor OPEN BIC zeilers)

Zeilles voor volwassenen

Wil je zelf het roer (weer) in eigen handen kunnen houden, dan is een (opfris)cursus zeilen op je lijf geschreven. Van 1 april tot 1 oktober kunnen er elke ochtend (09.30 – 12.30 uur) of avond (17.30-20.30 uur) kunnen er bij ons zeilcursussen worden ingepland. Je geeft via het inschrijfformulier 5 data en dagdelen aan ons door die je zouden uitkomen. Wij gaan dan in ons instructeurs bestand op zoek naar de beste match en koppelen dan per mail met je terug welke 3 dagen het zijn geworden

De basis beginnerscursus bestaat uit 3 zeillessen van 3 uur incl. gebruik van zeilboot met zwemvest, cursusboek en aanwezigheid van de zeilbegeleider.

  • Privé les – €325,00 p.p. (incl. btw)
  • Bij les met 2 personen – €190,00 p.p.
  • Bij les met 3 personen – €165,00 p.p.

Wil je 1 dagdeel van 3 uur (ochtend of avond) je zeilkennis opfrissen of verdiepen dat kan ook dan betaal je:

  • Privé les – €125,00 p.p.
  • Bij les met 2 personen – €65,00 p.p.
  • Bij les met 3 personen – €50,00 p.p.

Je betaalt voor de 1ste les aan de verhuurbalie van Ottenhome het totaal bedrag aan cursusgeld. Dit kan contant of per pin.

Foto's

Sfeerimpressie

Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome