Boot huren op één van de Loosdrechtse en Vechtplassen

Met een huurboot van Ottenhome (gemeente Wijdemeren) ervaar je zelf Nederland Waterland. Huur een zeilboot en laat je (ver)leiden door de wind. Onthaast en neem het moment zoals het komt, laat je vooruit blazen en scheer weg over de Loosdrechtse en Vechtplassen of laat je lijnen vieren en dobber rustig door. Reserveer een sloep voor een dag vol vaart en geniet van en met elkaar van de rust die uitgaat van het water, de hilariteit in de sluizen en de inhoud van je picknickmand.

Je laten varen in een sloep met kapitein kan ook, dan reserveer je onze Jan van Gent sloep met schipper. Wil je zien en gezien worden, vaar dan in één van onze motorsloepen naar een eilandje “relax and have fun” of waan je waternimf of piet piraat. Actief er op uit, een workout en de wereld van kreekjes, vaartjes en waterplanten ontdekken kan in roeiboten, kano’s of op sups.


Een boot huren is bij Ottenhome heel eenvoudig

Je kunt 24/7 (online) reserveren en op de gewenste dag en tijdstip ligt de gewenste boot voor je vaarklaar! De huurprijzen zijn inclusief het gebruik van zwemvesten, plassenkaart en vaarroutes. Een zeilbrevet of vaarbewijs is niet nodig. Wij hechten meer waarde aan een stuurman/vrouw met ervaring, verantwoordelijkheidsgevoel en nuchter verstand dan aan een beschonken kapitein vol bravoure maar met vaarbewijs. Je kunt tot 4 uur voor afvaart -als je zelf online geboekt hebt- ook weer zelf online annuleren (via de link in je bevestigingsmail).

Bij de huur van sloepen moet bij reservering per ideal een aanbetaling gedaan worden. Het bedrag van de aanbetaling is afhankelijk van de huurperiode en staat vermeld in het online reserveringssysteem. De aanbetaling is niet restitueerbaar! Met uitzondering van de sloepen is annuleren van de overige vaartuigen wel kosteloos!

Onze prijzen variëren afhankelijk van het seizoen, de dag in de week en de weersverwachting. Op een zonnige zondag in de zomer betaal je wat meer dan op een mooie maandag in maart.

Reserveer direct je zeilboot, sloep, roeiboot, kano, optimist of sup!


Het online reserveringssysteem van Ottenhome

Al onze huurboten zijn 24/7 per dag boekbaar via ons online reserveringssysteem. Je ziet direct de beschikbaarheid en de prijzen. Onze prijzen variëren afhankelijk van het seizoen, de dag in de week en de weersverwachting. Op een zonnige zondag in de zomer betaal je wat meer dan op een mooie maandag in maart. Heb je tijdens het online boeken nog vragen bekijk dan de “Veel gestelde vragen". Na het online reserveren mailen we je een bevestiging. Je betaalt pas (per pin of contant) aan de verhuurbalie voor vertrek.

Bij het huren van een sloep of supboard vragen we een borg van €250,00 contant. En bij de huur van sloepen moet bij reservering per ideal een aanbetaling gedaan worden. Het bedrag van de aanbetaling is afhankelijk van de huurperiode en staat vermeld in het online reserveringssysteem. De aanbetaling is niet restitueerbaar, wordt dus niet teruggestort!

Het komt gelukkig niet vaak voor maar toch willen wij voor de volledigheid en eerlijkheid vermelden dat als door overmacht een type sloep uit de vaart raakt dan kunnen wij genoodzaakt zijn een ander type sloep en/of alternatief aan te bieden hopelijk heeft u hiervoor dan begrip. Uiteraard zullen wij alles op alles zetten zodat dit in de praktijk minimaal zal voorkomen.


Wat vragen we van je als huurder?

Dat je zuinig bent op onze huurboten, de vaargebieden in onze watertuin en respect hebt voor andere watersporters en aanwonende. Zoals je weet hebben we de natuur in bruikleen. Laat daarom niet als dank afval achter in het water, op eilanden of in de huurboten maar neem het mee en deponeer het in een van de vele (vaak oranje) vuilnisbakken bij Ottenhome op de steigers. We verwachten dat je de algemene vaarregels respecteert – deze vaarregels gelden voor iedereen op het water

 • De belangrijkste regel is dat je altijd aanvaringen moet zien te voorkomen! (ook al meen je voorrang te hebben) GOED ZEEMANSCHAP heet dit!
 • Vaar een duidelijke koers laat tijdig zien wat je van plan bent
 • En huur je een sloep dan ben je minimaal 18 jaar oud en respecteer je de “snelheidsregels”, vaar niet harder dan is toegestaan voor je eigen en andermans veiligheid en bescherming van flora en fauna
 • En realiseer je dat ook aan boord de schipper de BOB moet zijn!
 • Dat je niet met onze sloepen door de sluis bij Muiden vaart en/of op het Amsterdam Rijnkanaal (en eigenlijk vragen we dit niet alleen vriendelijk maar verbieden wij dit ook..). Dus met de sloepen van Ottenhome kun je niet naar Amsterdam.

Zorg ook dat je waterproof bent!

Pas je kleding aan want het voelt op het water is het altijd frisser dan in een stad. Vul daarom niet alleen je picknickmand met hapjes en drankjes maar neem ook een tas mee met ’n windvanger of fleecetrui. Als je gaat zeilen is een zeil- of regenbroek (ook bij mooi zeilweer) handig voor het opspattende buiswater. En voor iedereen: als de zon hoog aan de hemel vergeet dan je zonnebril, een cap, zonnebrand en je badkleding niet.

Het watersportjaar heeft drie seizoenen

Je kunt de lente ervaren en genieten van het ontluikende groen en de eerste zonnestralen. Je kunt gaan voor het ultieme zomergevoel met volle zon en met zwoele bries. En dan heb je nog de herfst met haar nevelachtige mystiek en roodbruine bladerpracht. Laat alleen de winter op het water in Nederland aan je voorbijgaan.

Sail & After Sail op de Loungeterrassen van Ottenhome

Sluit je watersportavontuur gezellig met elkaar af op één van onze terrassen met loungebanken & steigertafels. Wissel foto’s uit, waan je nog even op vakantie en geniet van alle roaring op de haven en bedrijvigheid in de Beachclub.

Wil je met een grotere groep of met je familie komen zeilen? Bekijk dan alle zeil/sloep arrangementen.


Varend netwerken in je eigen COMPANY BOOT!

In 2022 is netwerken een must. Samen ben je sterk! Bouw een band op met leveranciers of klanten, met collega’s of concullega’s of met werknemers die 24/7 voor je door het vuur gaan. De ultieme netwerkplek? In je eigen Company Boot! Om op het water in alle rust en ruimte te luisteren of te praten. Spontaan borrelen er nieuwe ideeën op en boordevol energie gaat iedereen van boord.

Kies uit een 16m2 zeilboot:

 • het hele seizoen van ma. t/m vr. voor €750,00
 • 7 dagen voor €1.000,00
 • Je eigen logo in het grootzeil kan, hoe gaaf is dat!?

Of ga overstag voor een stoere sloep:

 • het hele seizoen van ma. t/m vr. vanaf €5.000,00
 • 7 dagen vanaf €7.500,00
 • Als je wilt met je eigen huisstijl op de romp

Zie je jezelf al varend netwerken? Mail ons en alles wordt tip top geregeld

Foto's

Sfeerimpressie

Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome
Instagram foto van Ottenhome

Reviews

Wat anderen over onze bootverhuur

Ottenhome scoort gemiddeld een 9.1. Dit is het gemiddelde cijfer uit 38 beoordelingen

10

Beste Anouk, beste Ottenhomers, Veel dank voor de super georganiseerde Cup gisteren! We hebben met veel plezier hernieuwd kennisgemaakt met jullie locatie, mogelijkheden en gastvrijheid. We vinden/ houden jullie top (of mind)! Hartelijke groet, Team MFIB

MFIB

8

Goedemiddag, Ik wil jullie namens team blauw ook nog bedanken voor de geweldige middag. Hopelijk tot snel.

Anoniem

9

Beste Anouk en Monique, Bedankt voor de heerlijke middag! Het was onze eerste keer en alles was perfect verzorgd. Volgend jaar zeker weer! TOP!!!

Anoniem